Over Kuijs Reinder Kakes

Kuijs Reinder Kakes helpt mensen, particulier en in bedrijven, een geweldige leef-, woon- en werktoekomst te realiseren.
Met onze kernwaarden passie, betrouwbaarheid, betrokkenheid en deskundigheid werken wij iedere dag aan de belangen van onze klanten en relaties.

Kuijs Reinder Kakes bestaat in 2022 100 jaar, heeft 6 vestigingen, 55 medewerkers en is in eigendom bij 5 meewerkende vennoten, waarvan 2 vennoten de directie vormen.

Kuijs Reinder Kakes is partner in Dynamis en lid van diverse brancheorganisaties waaronder de NVM en heeft voor haar financiële dienstverlening vergunningen voor het adviseren en bemiddelen bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten).


Geschiedenis

De geschiedenis van Kuijs Reinder Kakes gaat terug tot 1874: onze roots liggen bij Cornelis Kakes, een aannemer. In 1922 neemt kleinzoon Reinder Kakes het bedrijf over en vormt samen met zijn broer Cor een vennootschap onder firma welke zich toelegt op bouwen, taxeren en makelaardij. Dit moment zien wij als de start van ons bedrijf.

Eind 1956 wordt het bedrijf opgesplitst: Cor Kakes gaat verder met het bouwbedrijf. Reinder Kakes gaat verder met zijn schoonzoon, de heer Wim van Velzen, de latere voorzitter van de NVM. Reinder Kakes & Co groeit tot een organisatie met niet alleen makelaardij, maar ook schade-expertise en bouwmanagement. In 1995 splitsen deze disciplines weer af: Kakes Waal schade-expertise en BouwVisie gaan verder als zelfstandige organisaties.

In 1999 fuseert Reinder Kakes met Kuijs Makelaardij. Een kantoor dat opgericht werd in 1965 door de heer Kuijs sr. Kuijs had naast de makelaardij, ook veel aandacht voor financiële dienstverlening, waaruit HypotheekNet kon ontstaan en de huidige afdeling Verzekeren, met een relatiebestand van meer dan 5000 klanten.


Partner in Dynamis

Kuijs Reinder Kakes is officieel partner in Dynamis, het toonaangevende samenwerkingsverband van grote regionaal opererende makelaarskantoren. Kuijs Reinder Kakes speelt daarmee in op de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt. Door als zelfstandige partij deel uit te maken van een landelijk samenwerkingverband op het gebied van research, kennis, acquisitie, marketing en communicatie, kan Kuijs Reinder Kakes haar dienstverlening naar de regionale zakelijke- en consumentenmarkt nog meer versterken.

Met de toetreding van Kuijs Reinder Kakes krijgt Dynamis, met 36 vestigingen, een sterkere landelijke positie.

Maatschappelijke betrokkenheid

Kuijs Reinder Kakes sponsort diverse sportverenigingen en evenementen, alsmede het Jeugd Sport Fonds Zaanstreek, waar Robert de Joode voorzitter van is. Ook andere collega’s tonen maatschappelijke betrokkenheid door onbezoldigd deel te nemen in stichtingen en verenigingen..